Bruksanvisning
Rist pekannøttene i små porsjoner i en tykkbunnet stekepanne over sterk varme under stadig omrøring, til de blir mørke og dufter sterkt. Avkjøl nøttene og grovhakk dem.
Sett ovnen på 180 C. Smør tre runde springformer på ca 23 cm, og dryss dem med mel. Sikt mel, bakepulver og salt sammen. Bland halvparten av nøttene i 2 ss av melblandingen. Resten av nøttene skal brukes tilpynt.
Rør smør og sukker hvitt, tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt sammen etter hvert egg.
Bland melk og vaniljeessens. Arbeid melblandingen inn i røren i tre omganger, og spe med melk imellom. Skjær til slutt de melete nøttene inn i røren.
Fordel røren i tre former, og stek ved 180 C i 30 minutter til overflaten er gyllen, og kakene har sluppet kanten på formen. La kakene avkjøle seg i 5 minutter før de tas ut av formen og legges på rist.
Sikt melis i en bolle, tilsett eggehvitene, og sett bollen i vannbad over kokende vann. Pisk 5-10 minutter til massen er stiv.
Tilsett vaniljeessens. Ta bollen opp av vannbadet og pisk i ytterligere 2-3 minutter. Dekk toppen av kakene med litt glasur, og strø på en del av nøtteblandingen. Sett kakene oppå hverandre.
Dekk toppen og sidene av kaken med glasur, og dryss resten av nøttene på toppen.