Bruksanvisning
Dette er en klassisk kajunrett som smaker godt til skinke og kylling. Noen tilsetter litt sukker for å gjøre den søtere, men for de fleste er søtsmaken i maiskornene nok.
Smelt halvparten av smøret i en stor stekepanne, og stek løken myk over lav varme i omtrent 10 minutter til den er lys og gyllen. Ha i paprika, og la det steke et minutt til mens du rører. Tilsett tomatene og la det småkoke mens du gjør klar maisen.
Ha mais og melk i matmølle, og kjør det noen omganger til massen har en grøtaktig konsistens.
Rør maisblandingen godt sammen med grønnsakene i pannen. La det putre med lokket halvveis på over svak varme i 20 minutter. Rør ofte slik at det ikke svir seg i bunnen. Hvis blandingen blir for tørr, kan man tilsette litt mer melk. Hvis den virker for løs mot slutten , kan man ta av lokket, sette opp varmen litt og røre hele tiden de siste 5 minuttene.
Bland inn resten av smøret og smak til med rikelig salt, svart pepper og kajenne. Serveres rykende varm.