Bruksanvisning
Sauce Piquante er en klassisk saus som passer til alt som kan løpe, svømme eller fly i Louisiana. Du kan til og med få alligator med Sauce Piquante. Utgangspunktet er den brune kajunjevningen, og rød chili setter en god spiss. Styrkegraden reguleres med bruken av chili.
Del kyllinglårene i leddet eller brystene midt på, slik at du får åtte stykker.
Stek kyllingbitene i olje i en tykkbunnet stekepanne, til de er brune på alle sider. Ta dem opp av pannen etter hvert som de er ferdige.
Tøm oljen fra stekepannen over i en tykkbunnet gryte. Varm den opp og rør inn melet. Fortsett å røre over svak varme til jevningen har fått farge som peanøttsmør.
Når jevningen er klar, tilsett løk, selleri og paprika, og la det putre i 2-3 minutter under stadig omrøring.
Tilsett hvitløk, laurbærblad, timian, oregano og én eller flere chili. Rør i 1 minutt, tilsett tomater og tomatsaft.
Bland i kraften litt etter litt. Ha kyllingbitene i gryta, legg på lokket og la det trekke i 45 minutter til kyllingen er mør. Hvis det er for mye saus, eller den er for tynn, ta av lokket de siste 10-15 minuttene, og sett opp varmen for å koke inn sausen.
Smak til og server med kokte poteter. Pynt med brønnkarse.