Bruksanvisning
Skyll krepsehalene i kaldt vann. La dem renne godt av seg, og sett dem kaldt.
Pisk sammen eggeplomme og hvitvin med en gaffel. Sett det kaldt.
Ha maismel, hvetemel, gressløk, hvitløk, timian, salt, pepper og kajenne i en bolle. Rør inn eggeblandingen, litt om gangen, sørg for at det blander seg godt. Dekk til røren og la den stå i romtemperatur 1 time.
Bland eggeplomme, sennep og eddik i en bolle. Smak til med salt og pepper. Tilsett olje i en tynn stråle mens du rører kraftig med stålvisp. Rør inn basilikum når majonesen er blitt tykk og jevn. Dekk til bollen og sett den kaldt.
Ha 5-7,5 dl olje i en stor stekepanne eller frityrgryte, og varm opp til 190 C. Dypp kreps i røren og stek dem i små porsjoner i 2-3 minutter. Snu dem slik at de blir lyst gylne på begge sider. Ta opp med hullsleiv og legg dem på kjøkkenpapir. Serveres varme med basilikummajones.