Bruksanvisning
Hemmeligheten med en vellykket jambalaya er at risen er godt dekket av olje før væsken tilsettes. Da blir den ikke hengende sammen under kokingen.
Legg kyllingen i en stor gryte, og hell over 6 dl vann. Tilsett ½ løk, laurbærblad, persille og pepperkorn, og la det koke opp. Legg på lokk og la det trekke i 90 minutter.
Ta kyllingen opp når den er kokt. Fjern skinnet og bena, og skjær kjøttet i biter. Sil kraften og sett den til avkjøling.
Hakk resten av løken, og varm oljen i en stor stekepanne. Stek løk, hvitløk, paprika og selleri i omtrent 5 minutter. Ha deretter risen i. Legg i pølse, skinke og kyllingkjøtt og stek det i ytterligere 2-3 minutter. Rør ofte.
Tilsett tomatene, 3 dl av kraften, chili, spisskummen og timian. La det koke opp, legg på lokk og la det småkoke i 20 minutter eller til risen er ferdig og væsken er kokt inn.
Ha i reker og tabasco, og la det putre 5 minutter. Smak til og server.