Bruksanvisning
Rens rekene. Legg dem i en bolle, dekk til og settes kjølig.
Legg hoder og skall i en stor kjele med 7,5 dl vann. Kok opp, legg på lokk og la det trekke 15 minutter. Sil kraften, og mål opp 3,5 dl av den.
Lag kajunjevning (roux) ved å varme olje i en tykkbunnet jern- eller stålpanne.
Når oljen er varm, ha i litt mel om gangen, og rør med en flat tresleiv til jevningen er glatt.
La jevningen putre på middels varme i 25-40 minutter mens du rører, til den har fått passe farge. Den vil først bli beige, deretter brunlig for så å bli nesten rødbrun. Når den har samme farge som peanøttsmør, ta pannen av platen og bland straks inn løk, paprika og selleri. Fortsett å røre for å unngå at den blir mørk.
Sett pannen på platen på svak varme. Ha i hvitløk, og la det putre i 1-2 minutter under stadig omrøring. Hell i kraften, og rør kraftig med en stålvisp. Visp så inn hvitvinen.
Kok opp og la det syde i 3-4 minutter til sausen tykner. Trekk pannen av platen.
Smelt smør eller margarin i en stor tykkbunnet kjele. Ha i rekene og la det surre i 2-3 minutter. Ha i persille og gressløk og rør godt.
Hell over sausen og bland godt. Smak til med salt og tabasco. La det syde i 3-4 minutter. Serveres rykende varm på en seng av ris. Pynt med reker og persille.