Bruksanvisning
Når risen her kalles dirty (skitten) er det ikke fordi den ikke er ren, men fordi jazz kalles dirty music. Og denne risen er jazzet skikkelig opp. Kyllingen skal være en poussin, en liten kylling.
Lag jevningen av mel og 2 ss av oljen i en liten, tykkbunnet kjele. La jevningen brune til den har fått kastanjefarge. Trekk kjelen av platen og sett den kjølig.
Varm resten av oljen med smøret i en stekepanne, og fres løk, selleri og paprika i ca 5 minutter.
Tilsett hvitløk og svinekjøtt, og stek i nye 5 minutter. Smuldre kjøttet med en gaffel mens det stekes.
Tilsett lever og la det frese i 2-3 minutter til den har endret farge. Krydre med salt, pepper og tabasco.
Rør i jevningen, og tilsett kraften litt etter litt. Når det koker opp, legger du på lokk og lar det putre i 30 minutter. Rør om av og til. Ta av lokket og la det koke ytterligere 15 minutter under stadig omrøring.
Sett stekeovnen på 200 C. Bland vårløk og persille i kjøttsausen, og rør det hele sammen med risen. Bland godt.
Fyll hver kylling med ½ laurbærblad og 1 ss ris. Gni inn kyllingen utvendig med smør, og krydre med salt og pepper.
Legg kyllingene på rist over en langpanne, press saften av sitronen over dem, og stek dem i 35-40 minutter. Øs over stekesaft to ganger mens de stekes.
Fyll resten av risen i en lav, ildfast form, dekk til, og sett den på nederste rille i ovnen de siste 15-20 minuttene av steketiden.
Server kyllingene på en seng av risblandingen og hell stekesaften over, etter at du har skummet godt vekk overflødig fett.