4 duer 1 ts salt 1-2 krm pepper 75 g friske urter, f.eks. estragon, bladpersille, basilikum 50-75 g smør eller margarin 100 g røkt skinke 8-10 sjalottløk 1 1/2 dl hønsebuljong 400 g sukkererter 1 kvas frisk timian
Bruksanvisning
Klar gjør og ta ut innmaten av duene. Skyll og tørk dem. Gni dem innvendig med litt salt og pepper.
Fyll i litt av urteblandingen og bind opp duene. Brun dem pent brune i litt av matfettet i en jerngryte eller -panne. Spe med litt buljong eller vann, men bare så mye at det dekker bunnen. Legg lokk på gryten og etterstek 30-45 minutter etter størrelse og alder på fuglene. Øs fuglene med sjyen av og til.
Man kan også legge de pannestekte duene i en dyp ildfast form og dekke den med aluminiumsfolie. Stek duene på rist nederst i ovnen ved 200 C i 30-45 minutter. Spe eventuelt med litt buljong eller vann under stekingen.
Strimle skinken. Skrell sjalottløken. Rens sukkerertene. Fres skinken og løken lett i litt matfett. Tilsett buljongen. Ha i ertene. Fordel blandingen rundt duene mot slutten av steketiden. Legg i timiankvasten.
Ta opp duene og la dem hvile under aluminiumsfolie i 5-10 minutter. Ta ut timiankvasten. Bland 2 ss margarin eller smør i erteblandingen rundt. Garner med krydderurtene.
Server brytebrød eller ristede brødkrutonger eller kokte/stekte poteter til.