Bruksanvisning
Kutt bacon i små terninger og fres i smør sammen med den finhakkede løken.
Ta løk og bacon ut av gryta og brun duene på alle sider. Ta de brunede duene ut også.
Skrell og kutt eplene i terninger og stek dem i fettet fra bacon, løk og duer. Slå over eplesider.
Legg duene tilbake i gryta, sammen med løk og bacon. Strø over litt salt og nykvernet hvit pepper. Sett lokk på gryta og la duene småputre i 10 minutter.
Forvarm stekeovnen til 180 C. Slå over fløten og gi det hele et oppkok. Plasser gryta i stekeovnen og la alt steke i ca 20 minutter.
Ta duene ut når de er møre. Mos epleterningene i sausen ved kraftig pisking.
La sausen koke ferdig på plate. Den skal koke til den blir passe tykk av fløte og epler. Smak til med salt og pepper.
Del duene i to og plukk ut ryggbein og sidebein. Anrett dem på fat med sausen over. Server potetgrateng til.