Bruksanvisning
Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem. Gni dem inn- og utvendig med salt og pepper.
Brun matfettet i en jerngryte eller panne med lokk. Legg i duene med brystet først, og la fuglene få fin farge. Stek til brystkjøttet kjennes mørt, ca 30-45 minutter, avhengig av hvor gamle fuglene er.
Pakk duene inn i aluminiumsfolie når de er fedigstekte, slik at de holdes varme.
Klargjør grønnsakene imens. Rens bønnene og forvell dem i 2 minutter i rikelig med kokende lettsaltet vann. Skyll dem i kaldt vann. La dem renne godt av.
Rens sjampinjongene og skjær dem i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med litt av oljen. Pannen skal være rikelig varm før soppen legges i.
Bryt løs lårbena på duene. Skjær løs brystkjøttet. Hold det varmt.
Varm bønnene i en kjele. Tilsett resten av oljen og eddiken. Ha i salt og pepper. Rør om. Ha i spinatbladene og bland godt. Legg salaten på porsjonstallerkener og legg skiver av brystkjøtt oppå.
Server forretten straks med ristet brød eller brystbrød til.