Bruksanvisning
Ribb duene. Ta ut innmaten og vask dem godt. Tørk dem.
Klipp duene opp på begge sider av ryggbeinet. Duene skal henge sammen i brystet. Bruk en skarp kniv og fjern alle bein, bortsett fra lårbeina.
Lag en farse av medisterdeig, kyllinglever, fløte, eggehviter og krydder. Bland inn finhakket skinke og pistasjnøtter.
Fyll farsen i de åpnede duene, og sy dem igjen til opprinnelig fasong. Brun dem i smør.
Stek duene i ovn ved 180 C i 30 minutter.
Ta duene ut av ovnen når de er ferdige. Hold dem varme.
Kok ut ovnspannen med madeira. Bland utkoket med god kraft og smak til med salt og pepper. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i kaldt vann.
Skrell eplene og del dem i to. Hul dem ut med en teskje.
Kok eplene så vidt møre i vann og sukker. Fyll eplene med gelé.
Del duene i to og anrett dem sammen med epler og grønnsaker. Lettkokte sukkererter og ferske gulrøtter smaker godt. Server med stekte eller kokte poteter.