Bruksanvisning
Tin dypfryste duer. Vask og tørk dem. Dryss litt salt og pepper inni. Legg 1 knust einebær, 1/2 eple og noen druer i hver due.
Del baconskivene og legg 2 biter rundt hver due. Fest med tannstikkere.
Brun smør eller margarin lett i en gryte eller stekepanne. legg duene i med brystet ned og brun så duene til de får pen farge helt rundt. Dryss på litt salt og pepper. Legg dem over i en gryte hvis de er blitt brunet i en stekepanne.
hell varm buljong og fløte i gryten. Legg i resten av einebærene og legg lokk på. La fuglene trekke på svak varme i 30-50 minutter, avhengig av alderen på fuglen. Stikk en prøvenål i brystkjøttet for å kjenne om fuglen er ferdig.
Ta fuglene opp og hold dem varme. jevn sausen med arrowrot utrørt i vin. Gi sausen et oppkok. Smak den godt til.
Del resten av druene i to, ta ut steinene og legg druene i sausen.
Ta bort baconet og del duene i to på langs. Legg dem i et varmt dypt fat og hell sausen over.
Server retten med råstekte eller kokte poteter, potetkroketter, erter eller bønner. Syrlig gelé smaker godt til.