Bruksanvisning
Klargjør og ta ut innmaten av duene. Skyll og tørk dem.
Bland farsen med egg, salt, pepper og muskat. Fyll duene og bind dem opp.
Skrell og hakk løk og sjalottløk.
Brun duene i matfett i en jerngryte. Salt og pepre dem etter bruningen. Ta dem opp.
Fres løken i stekefettet. Tilsett persille, laurbærblad og timian. Legg i duene og spe med buljongen. La dem småkoke under lokk i ca 20 minutter.
Skyll olivenene i kaldt vann slik at litt av den salte smaken forsvinner. Ha dem i gryten. La alt syde i ytterligere 10-25 minutter.
Ta opp duene og hold dem varme under aluminiumsfolie. Sil sjyen, mål den opp og tilsett eventuelt buljong.
Rør ut melet i litt vann til en glatt jevning. Ha jevningen i sausen. Tilsett fløten og konjakken. Kok sausen i noen minutter.
Skjær opp duene og fyllet og legg det på serveringsfat sammen med oliven. Server saus, kokte poteter eller timianpoteter og en salat til.