Bruksanvisning
De ferdigstelte duene gnis ut- og innvendig med en blanding av like deler salt og sukker ca 1 døgn før den skal serveres. Settes kaldt.
Sett ovnen på 200 C. Skyll duene i kaldt vann og klapp dem tørre med kjøkkenpapir. Pensle duene med olje og pakk dem inn i aluminiumsfolie.
Stek duene i 15-20 minutter. Ta dem ut og la dem hvile i ca 15 minutter.
Skrell og stell grønnsakene. Skjær dem i mindre biter og legg dem i litt kokende, lettsaltet vann. Kok grønnsakene noen få minutter til de er så vidt møre. Husk at purrene blir raskere ferdig.
Bland sitronsaft i fløten og pisk den til en lett krem. Smak til med pepperrot, salt og nykvernet pepper.
Skjær duekjøttet i tynne skiver.
Porsjonsanrett skiver av duekjøtt, eller halve duer, med grønnsaker og pepperrotsaus. Pynt med revet pepperrot og brønnkarse og server kokte poteter til.