Bruksanvisning
Klargjør duene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem. Del dem i to.
Rens, skrell og skjær gulrøtter, pastinakk og selleri i biter. Skyll purren og skjær den i fine ringer. Fres alt i matfett i en kjele.
Legg i de halve duene med skinnsiden opp. Hell over vinen og ha på salt og pepper. Kok alt under lokk i 30-50 minutter. Koketiden kan variere noe etter hvor gamle fuglene er.
Skrell løken og rens sjampinjongene. Brun løken i matfett og la den ettersteke til den er myk. Del sjampinjongene i to eller fire. Fres dem i matfett til væsken har kokt inn.
Ta opp duene. Sil grønnsakene og ta vare på 6 dl sjy. Ha sjyen i en traktørpanne og jevn den med melet utrørt i litt vann. Kok sausen i ca 5 minutter. Rør i crème fraiche.
Ta skinn og ben av duene. Skjær kjøttet i store biter. Legg bitene i sausen. Bland i løken og sjampinjongen. Strø kryddergrønt over.
Server frikasseen med pressede kokte poteter eller ris og blandet salat.