Bruksanvisning
Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem.
Salt og pepre fuglene innvendig. Legg et einerbær og noen eplebåter som fyll i hver fugl. Legg baconskiver på hvert duebryst. Fest dem med tannpirkere. Bind eventuelt opp fuglene.
Brun matfettet i en jerngryte. Legg i duene, med brystet først, og la fuglene få fin farge rundt det hele. Salt og pepre lett. Del druene i to og ta ut kjernene. Ha dem i gryten og spe med fløte og buljong. Legg i resten av einerbærene. Syd under lokk i 30-45 minutter, avhengig av fuglens alder.
Ta opp fuglene og hold dem varme under aluminiumsfolie. Sil sjyen og jevn den med arrowrot utrørt i vinen.
Ta bort baconet. Skjær ut brystkjøttet. Legg det på varme porsjonstallerkener og hell over sausen. Strø de halve kjernefrie druene over. Server råstekte poteter og grønne bønner samt gelé til.