Bruksanvisning
Skjær løs bryststykkene og ta bort skinnet. Brett ut spekket i to rektangler på mint 15x 20 cm.
Lag en tykk farse av kjøtt, fløte og sjalottløk. Bland denne med soppen.
Legg det ene duebrystet på spekket og fordel 1-2 ss farse over dette. Legg det andre bryststykket oppå og pakk inn det hele. Gjør på samme måte med de andre to kjøttstykkene. Bind rundt pakkene.
Lag sausen. Kok en kraft av dueskrog, rødvin og sjalottløk. Det trenges ca ½ dl.
Rens soppen til garnityren. Skal det brukes sandmorkel, må soppen kokes i mye vann i 10 minutter. Kast vannet og skyll soppen i kaldt vann før den kokes én gang til. Skjær potetene i ½ cm tykke skiver.
Brun de innpakede duebrystene i litt smør over middels varme og stek videre i ca 12 minutter i ovn ved 200 C. Kjøttet skal da være rød-rosa. La det hvile i 5 minutter. Ønskes kjøttet mer gjennomstekt, må det stå noen minutter lenger i ovnen.
Fordel potetskivene og morklene i en sautérpanne. Tilsett vann eller buljong så bunnen dekkes. Kok potetene til de er møre og vannet har kokt inn. Smak til med salt og pepper.
Smelt smør og hell det i sausen. Legg potetskivene og soppen på et varmt fat. Del pakkene med duebryst i to og legg disse over potetene og soppen. Hell sausen rundt.