Bruksanvisning
Plukk og rens duene. Tørk dem godt med en oppvridd klut. Gni dem inn- og utvendig med salt og pepper. Brun dem i 2-3 ss smør i en gryte.
Duene kan flamberes med konjakk: Hell da temperert konjakk over og tenn på. Rist på gryten til flammene slukker.
Legg rensede sjalottløk i gryten, hell på rødvin og skru ned varmen litt. La duene småsurre i gryten under tett lokk til de er møre. Unge duer trenger 20-30 min. Eldre duer opp til 1-1 1/2 time. Prøv med en tynn nål om kjøttsaften fra låret er lys og kjøttet virker mørt.
Surr hele, rensede sjampinjonger i 1-2 ss smør over sterk varme. Drypp 1 ss sitronsaft over og la væsken fordampe. Smak til med salt.
Anrett duene hele eller oppdelt på et varmt fat, pynt med løk og sjampinjonger. Server rødvinssjyen og brød og kokte grønnsaker til.