Bruksanvisning
Flå og rens duene. Skjær ut brystfiletene og rens lårene for kjøtt.
Plukk ut fine kålblad og skjær ut den grove delen av stilken. Kok kålbladene i lettsaltet vann til de blir myke, ca 2 minutter.
Lag farse av lårkjøttet, potetmel, eggeplomme, fløte og krydder.
Fordel smøret på kålbladene og legg et duebryst på hvert blad. Fordel farsen over brystfiletene.
Pakk det hele sammen og knyt igjen med hyssing eller fest sammen med tannpirker. Legg pakkene i smurt ovnspanne. Stek dem i ovn på 180 C i 12-15 minutter.
Lag stuingen: Vask rødbetene. Kutt av blader 2 cm over bladfestet. La rottråden henge på. Dette er viktig for at ikke rødbetene skal miste fargen under koking.
Kok dem hele i lettsaltet vann i ca 15 minutter. De skal fortsatt være harde, men skinnet skal slippe. Avkjøl rødbetenne og skrell dem. Kutt i pene terninger.
Skrell eplet og del det i terninger.
Kok opp fløten og ha i epler og rødbeter. Kok til stuingen har passe konsistens og rødbetene er møre. Smak til med salt og pepper.
Anrett duebrystene på tallerkenen med rødbetstuing. Retten trenger ingen saus. Stuingen og smøret i kålbladene er nok. Kanskje en klatt meierismør over de kokte nypotetene.