Flere resulteter finnes under oppskriften
40 g ( ca 1/2 dl) brune sennepsfrø
40 g (ca 1/2 dl) gule sennepsfrø
2 dl varmt vann
1 1/2 ss vineddik
1 ss sukker
1 ts salt
3 ss olje
2 ts estragon
Ifølge tradisjonene knuser man sennepsfrøene med en tung kule i et rundbunnet fat og sper dråpevis med vannet.
Med hurtigmikser eller food processor er det mye enklere å lage skånsk sennep. Bløtlegg sennepsfrøene i varmt vann i 8-10 timer eller over natten, da blir de noe mykere.
Sett stålkniven i food processoren. Hell de bløtlagte sennepsfrøene samt bløtevann i blandebollen. Tilsett vineddik, sukker og salt. Start maskinen og la den gå i 3-5 minutter til de gule frøene har gitt sennepen kremaktig konsistens. De brune er igjen som små korn. Tilsett olje og smuldret estragon og kjør et par omganger slik at alt blandes. Fyll sennepen i et glass med skukork. Oppbevar den i kjøleskap.
Dressing med hardkokte eggeplommer
Kokt marinade - grunnoppskrift
Roquefortdressing med worcestersaus
Salatdressing med egg og fløte
Sennepsdressing med eggeplomme