Flere resulteter finnes under oppskriften
En fransk dressing er en nøytral basisdressing som kan varieres med tilsetning av andre smaksingredienser. Bruk en fersk , god olje, gjerne olivenolje.
Gjæringseddik som for eksempel vineddik har den fineste aromaen. Styrken er 5-7% eddik. Når dressingen skal brukes i en salat, er det mest hensiktsmessig å starte med å lage dressingen i den tomme bollen. Dersom du bruker salatdressing daglig, kan det være greit å lage nok for en uke i en flaske eller et glass med skrulokk.
3 ss olje
1/2-1 ss eddik
salt og pepper
Rør eller rist sammen olje, eddik og en liten knivsodd salt og pepper. Dressingen kan tilsettes 1/2 ts sennep, presset hvitløk, hakket persille, gressløk, dill og grønne urter. Andre kryddere kan også brukes etter smak og behag.
Dressing med hardkokte eggeplommer
Kokt marinade - grunnoppskrift
Roquefortdressing med worcestersaus
Salatdressing med egg og fløte
Sennepsdressing med eggeplomme