Flere resulteter finnes under oppskriften
4 dl yoghurt eller 3 dl lettrømme
1/2 slangeagurk
salt
1 fedd hvitløk, presset
1 ts vineddik, epleeddik eller 5% eddiki
2 ss olivenolje
1 1/2 ss finhakket frisk mynte eller 3 ss hakket persille
salt
pepper
Ha yoghurt i et kaffefilter og la den renne av i 4-5 timer til den er tykk. Lettrømme brukes som den er.
Skrell slangeagurken og riv den grovt. Legg den i en sikt lagvis med salt og la den trekke en halv time. Skyll agurken i kaldt vann og klem ut mest mulig fuktighet.
Pisk opp yoghurt eller rømme og bland med hvitløk, eddik, olje, mynte eller persille og agurk.
Smak til med salt og pepper. Tzatzíkien skal helst stå og trekke en stund før den serveres.
Dressing med hardkokte eggeplommer
Kokt marinade - grunnoppskrift
Roquefortdressing med worcestersaus
Salatdressing med egg og fløte
Sennepsdressing med eggeplomme