Flere resulteter finnes under oppskriften
1 l god eddik
10 nellik
1 kanelstang
24 pepperkorn
1 laurbærblad
1 ss hvite sennepsfrø
1 stk hel ingefær, lettknust
2 muskatblomme
1 ts chilipepper, tørket
15 allehåndekorn
Legg alt krydder på glass eller i flaske, hell eddik over og la det stå en til to måneder.
Ryst glasset eller flasken av og til.
Sil eddiken, fyll på flasker med tett kork.
Trenger man en hurtiglaget eddik kan man legge krydderet i en bolle med lokk. Sett bollen over en gryte med kaldt vann. Varm vannet sakte opp til kokepunktet, flytt bollen og sett den varmt. Etter noen timer siles eddiken og fylles på flasker. Bruk tett kork.
Dressing med hardkokte eggeplommer
Kokt marinade - grunnoppskrift
Roquefortdressing med worcestersaus
Salatdressing med egg og fløte
Sennepsdressing med eggeplomme