Flere resulteter finnes under oppskriften
1 egg
2-3 ts hvitvinseddik
1 ts lys fransk sennep
2 krm salt
1 krm malt svart pepper
2 ss finskåret gressløk
2 dl olje (ikke olivenolje)
1/2 presset hvitløkfedd
Kok egget i 3 minutter - hverken mer eller mindre! Legg egget i når vannet blir lunkent, skru opp varmen og begynn å ta tiden når det begynner å dannes små bobler i vannet. Sprekker egget, må man begynne forfra ogjen - det er viktig at egget blir virkelig bløtkokt. Ta egget ut av skallet med en teskje og ha det rett i hurtigmikser eller food processor.
Ha også i hvitvinseddik, sennep, salt, pepper og finhakket gressløk. Bland dette sammen med egget.
Tilsett deretter oljen i en tynn stråle mens maskinen går. Stopp maskinen, smak dressingen til med hvitløksfedd, og bland igjen. Dressingen blir så tykk at det er best å servere den ved siden av i en liten skål. Man kan også fortynne den med litt vann.
Dressing med hardkokte eggeplommer
Kokt marinade - grunnoppskrift
Roquefortdressing med worcestersaus
Salatdressing med egg og fløte
Sennepsdressing med eggeplomme