Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 dl hakket persille
6 sardeller eller 6-8 ansjosfileter
1 ss kapers
saften av 1/2 sitron (ca 1 1/2 ss)
3-4 hvitløkfedd
1 dl olivenolje
nymalt pepper
salt
Hakk persillen fint, hakk sardeller eller ansjos og kapers og legg det i en bolle. Press over sitronsaften, tilsett presset hvitløk og oljen. Krydre med nymalt pepper, vent med saltet.
La den grønne sausen stå og trekke et par timer, smak om nødvendig til med salt. Dressingen holder seg flere dager hvis den oppbevares tildekket i kjøleskapet.
Til kokte eller stekte fiskeretter, kokt kjøtt, som lam, oksekjøtt, kokte eller varme kokte grønnsaker.
Dressing med hardkokte eggeplommer
Kokt marinade - grunnoppskrift
Roquefortdressing med worcestersaus
Salatdressing med egg og fløte
Sennepsdressing med eggeplomme