Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 g safran
1 ss kokende vann
1 egg
1 ss presset sitronsaft
1 ts sennep
1/4 ts salt
2 dl olje
nymalt hvit pepper
Denne bør lages i food processor eller hurtigmikser. Å lage den for hånd går også, men da må man røre flittig. Alle ingrediensene skal være romtemperert.
Ta safranen i en morter og bland det med kokende vann. Sett til side.
Knekk egget og ha det i miksebollen. Ha i sitronsaft, sennep, salt og safranblandingen. Bland på laveste hastighet. Etter ca 30 sekunder helles oljen ned gjennom røret mens maskinen går. Hell langsomt. Smak til majonesen med litt nymalt hvit pepper og eventuelt litt mer salt.
Dressing med hardkokte eggeplommer
Kokt marinade - grunnoppskrift
Roquefortdressing med worcestersaus
Salatdressing med egg og fløte
Sennepsdressing med eggeplomme