Flere resulteter finnes under oppskriften
2 stenger sitrongress
2 sjalottløk
1-2 hvitløkfedd
1,5 dl kyllingkraft
1 ½ ss hvis misopasta
3-4 ss ekstra god soyasaus
1-1½ dl soyaolje
1 ss mirin
1-2 ts yuzu juice
Finhakk hvitløk og sjalottløk og skjær den myke, indre delen av sitrongresset I små biter. Press sitrongress, løk og hvitløk i en spiseskje av den vegetabilske oljen på middels varme, før du har i kyllingkraften. Reduser blandingen langsomt, ca 45 minutter, til godt under halvparten av kraften er igjen, og la den kjøle seg godt ned. Ellers blir dressingen tyntflytende. Hell deretter kraften over i en kjøkkenmaskin. Ha i miso og soyasaus, og kjør blandingen til jevn masse. Spe med oljen mens maskinen går. Etter hvert skal konsistensen på dressingen bli som majones. Vurder om du trenger mindre olje. Smak eventuelt til med mirin, yuzu og soyasaus, før du siler blandingen som da er klar til servering.
Denne dressingen kan godt lages i god tid på forhånd.
Dressing med hardkokte eggeplommer
Kokt marinade - grunnoppskrift
Roquefortdressing med worcestersaus
Salatdressing med egg og fløte
Sennepsdressing med eggeplomme