Bruksanvisning
Risp rognebærene fra klasen. Rens bort alle råtne og markspiste bær. Vei bærene. Skyll dem godt. Ha bærene i en kjele sammen med vannet. Gi bærene et oppkok. Hell bærene i en bolle. Legg på lokk og la bærene stå i vannet i 2 døgn, slik at bærene blir møre. Sil vannet av.
Bland rognebærvannet og sukkeret. Rør på middels varme til sukkeret er oppløst. La sukkerlaken koke et par minutter. Skrell eplene. Del dem i båter og skjær bort kjernehuset. Skjær eplebåtene i mindre terninger.
Kok epleterningene møre i sukkerlaken. Ha rognebærene i og la syltetøyet småkoke til rognebærene er klare og syltetøyet tykt. Skum godt av alt skum.
Fyll det kokende varme syltetøyet på rene, varme glass, helt opp. Skru på lokk med det samme.
Passer godt til stekte kjøttretter, på samme måte som tyttebærsyltetøy.