Bruksanvisning
Skjær appelsinene og sitronen i to. Fjern alle stener.
Press sitronsaften i en bolle. Fruktkjøttet kan brukes sammen med appelsinene eller kastes.
Skjær fruktkjøtt og skall fint opp. Legg det i bløt natten over i vannet. Legg stenene i bløt for seg eller bind dem sammen med frukten.
Kok frukt, vann og stenene ved svak varme til skallene er møre og væskemengden redusert til det halve.
Prøv om skallet er mørt ved å klemme det mellom to fingre. Press saften av posen med stener og fjern den.
Tilsett sukker og sitronsaft. Rør til alt sukkeret er oppløst. Kok ved sterk varme til marmeladen er tykk, 1 3/4 - 2 timer.
Ta geléprøven ved å dryppe en dråpe marmelade på en skål. Den skal være stiv i løpet av et minutt.
Avkjøl marmeladen lett i gryten, rør om og fyll den på varme glass. Bind for.