Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg umodne kveder
vann
750 g sukker pr. liter saft
Vask og tørk kvedene. Fjern blomst og stilk og del hver frukt i 6 båter.
Legg frukten i en kjele og fyll på vann til det står godt over. Kok opp, og la kvedene koke til de er godt møre. Det tar ganske lang tid. Kvedene må være helt utkokte før saften kan siles fra. Vri silposen godt opp i varmt vann og heng den på stativet. Hell de kokte kvedene i og la saften renne godt av. Mål saften. Ha den i en kjele og bland i sukkeret. Sett kjelen på svak varme og rør til sukkeret er smeltet og blandingen koker opp. La geléen koke uten lokk i 5-20 minutter.
Skum godt. Øs litt av geléen på en kald asjett og la den stå kjølig et par minutter. Skyv geleen sammen med baksiden av en teskje. Blir det rynker på overflaten er geleen ferdig til å fylles i gelékopper eller små glass. Fyll dem helt fulle. Sett på lokk med det samme, eller avkjøl geleen, dekk med smeltet syltevoks og sylte- eller plastfolie.
Aprikosmarmelade med appelsiner
Krydret pæresyltetøy med ananas
Mandarin (klementin) marmelade
Marmelade med kvann og moreller