Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kveder, skrelt og renset
kokende vann
500 g sukker
3-4 faste, syrlige epler
Skrell kvedene. Del dem i 6-8 båter. Skjær bort kjernehuset og alt som er hardt og steinete. Vei kvedene. Legg dem i en kjele og hell på så mye kokende vann at frukten er dekket. La kvedene småkoke i vannet til de begynner å bli møre. Prøv med en kakenål eller tynn strikkepinne. Ta dem opp i en sikt så de får renne godt av.
Bland sukkeret i kokevannet og rør til det koker opp. La sukkerlaken koke inn uten lokk til den blir tykk som sirup. Skum av eventuelt skum.
Legg kvedene tilbake i kjelen og la dem småkoke til de er helt møre. Fruktene må ikke koke i stykker.
Ta kvedene opp med hullsleiv og legg dem på glass eller i krukker. Hvis sukkersirupen er blitt litt tynn, kan du koke den inn noen minutter. hell den kokende over frukten. Sett på lokk med det samme, eller la syltetøyet bli kaldt og dekk krukkene med sylte- eller plastfolie.
Ønsker du friskere smak på kvedesyltetøyet, kan du blande med epler. Skrell noen faste, syrlige epler og del dem i båter. Fjern kjernehuset. Kok eplebåtene møre i sukkersirupen etter at du har tatt opp de mørkokte kvedene. Legg eplebåter og kveder vekselvis i glass eller krukker.
Kok eventuelt sukkersirupen inn før den helles kokende over.
Aprikosmarmelade med appelsiner
Krydret pæresyltetøy med ananas
Mandarin (klementin) marmelade
Marmelade med kvann og moreller