Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg elgstek
Marinade:
1 løk eller purreløk
1 gulrot
5 dl rødvin
1/2 dl olje
5 knuste hvite pepperkorn
5 knuste svarte pepperkorn
1 ss knuste einerbær
1 laurbærblad
2 ss margarin eller smør
1 ts salt
Saus:
4 dl stekesjy + marinade
2 ss hvetemel
1 dl fløte
1 ss roquefort- eller normannaost
salt
pepper
Renskjær steken og legg den i en blle eller et dypt kar.
Skrell og skjær løk og gulrot i skiver. Bland dem med resten av ingrediensene til marinaden. Hell marinaden over steken så den dekkes. Spe med mer rødvin om marinaden ikke dekker steken.
Sett steken i kjøleskap i 2-3 døgn og snu den noen ganger mens den marineres.
Ta opp steken og tørk den. Sil marinaden.
Brun steken på alle sider i matfettet. Spe med litt av marinaden og la kjøttet steke under lokk på svak varme på komfyren eller i ovnen ved 175 C i 1 1/2-2 timer.
Brukes et steketermometer stikkes det inn i den tykkeste delen av kjøttet. Stek til termometeret viser 70-72 C for rosastekt kjøtt og 75 C for gjennomstekt.
Ta opp steken og la den hvile under aluminiumsfolie.
Sil stekesjyen i en kjele, kok opp og jevn den med hvetemel utrørt i fløte. Smak til med roquefort/normanna og krydder.
Skjær steken i tynne skiver og server mandelpoteter, saus og grønne bønner til.
Bankebiff med rødvin og svart pepper
Elgbiffer med parmesanost og løksaus
Elgpostei med grønn pepper i gelé
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus
Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng
Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker