Flere resulteter finnes under oppskriften
1 rull av ytterlår, ca 1 kg, eller 1 bogstek med ben, ca 1 1/2-2 kg
1/2 dl salt
1 ss sukker
1 krm salpeter
Lake:
1 l vann
1 dl grovt salt
1 ss sukker
Marinade:
2 ss soyasaus
2 ss rapsolje
1/2 ts timian eller rosmarin
saft av 1/2 sitron
1 liten revet løk
Halvtin kjøttet om det er frossent. Rens kjøttet og gni det inn med en blanding av salt, sukker og salpeter. La det ligge 4-6 timer.
Bland saltlaken og rør til alt saltet er oppløst. Tørk av saltet på kjøttet og legg det i laken. Laken må dekke kjøttet. Til en bogstek går det med dobbelt porsjon med lake. La kjøttet stå kaldt i 1-2 døgn. Desto større stykke kjøtt, desto lenger tid.
Ta opp kjøttet, skyll det i kaldt vann og tørk det. Pensle kjøttet med mainaden. Legg det på en rist i langpannen og sett den inn i ovnen på nederste rille. Sett ovnen på 75 C. Åpne en ventil eller sett en tresleiv i døren. Kjøttet skal stå i ovnen i 16-18 timer, avhengig av størrelsen. Pensle med marinaden et par ganger under stekingen.
Avkjøl kjøøttet. Skjær det i tynne skiver og server potetgrateng og salat til. Kjøttet holder seg et par uker i kjøleskap.
Bankebiff med rødvin og svart pepper
Elgbiffer med parmesanost og løksaus
Elgpostei med grønn pepper i gelé
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus
Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng
Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker