Flere resulteter finnes under oppskriften
4 skiver elgkjøtt á 150 g av flatbiff
Fyll:
250 g friske, rensede kantareller
1 finhakket løk
2 ss dijonsennep
8 skiver bacon
Saus:
1 gulrot
1 løk
2 stilker stangselleri
4 dl mørk buljong
1 laurbærblad
1 hvitløkfedd
½ - 1 dl fløte
Grovhakk soppen og stek den sammen med løk. Krydre og la det kjøles ned.
Bank ut kjøttet. Smør sennep på kjøttet og legg på en baconskive. Gjem resten til pynt.
Legg på soppblandingen, og rull kjøttet til en rulade. Surr ruladene med tråd eller hold dem sammen med tannstikkere. Ha på salt og pepper og brun dem pent i en gryte.
Skyll og rens grønnsakene til sausen, og skjær dem i terninger. Brun dem med ruladene. Tilsett buljong, laurbærblad og finhakket hvitløk. La det koke opp.
Sett alt i ovnen under lokk ved 170 C i ca 50 minutter.
Ta opp ruladene og hold dem varme. Sil av kraften, mål opp 4 dl, som gis et oppkok og jevnes med 2 ss mel utrørt i litt kaldt vann. La dette småkoke i ca 5 minutter med fløten. Smak til med salt og pepper.
Grovhakk og sprøstek resten av baconet.
Server med potetmos og eventuelt rørte tyttebær. Dryss over de sprøstekte baconbitene. Stek gjerne også noen små kantareller som garneres pent over ruladene.
Bankebiff med rødvin og svart pepper
Elgbiffer med parmesanost og løksaus
Elgpostei med grønn pepper i gelé
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus
Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng
Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker