Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g elgfarse
100 g medisterfarse
4 ss havregryn
3/4 dl melk
1 egg
1 ts salt
1 1/2 krm hvit pepper
Fyll:
1 løk
1 boks sopp, 200 g
2 ss smør eller margarin
Saus:
2 dl vann
2 dl melk
1 buljongterning
3 ss maisennajevning
1 ss setersmør
salt
pepper
Begynn med å skrelle og hakke løken og soppen til fyllet. Fres det i litt matfett i en panne.
Legg farsen i en bolle med havregryn, melk, egg og krydder. La havregrynene svelle en stund i melken og arbeid så sammen farsen. Bre den ut på fuktet skjærefjøl til en firkant ca 24 x 24 cm.
Del farsen i 12 rutter. Fordel soppblandingen på rutene og rull dem sammen. Brun rullene, noen om gangen, i litt fett i en stekepanne. Legg rullene tilbake i pannen og la dem ettersteke på svak varme i ca 4 minutter.
Ta dem opp og hold dem varme under aluminiumsfolie. Tørk pannen med tørkepapir. Hell melk og vann i pannen. Smuldre i en buljongterning. Kok opp og ha i maisennajevning. Kok i 1 minutt. Smak til sausen med setersmør, salt og pepper.
Server elgrulader med saus, kokte poteter, grønnsaker og eventuelt tyttebærsyltetøy.
Bankebiff med rødvin og svart pepper
Elgbiffer med parmesanost og løksaus
Elgpostei med grønn pepper i gelé
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus
Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng
Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker