Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g lever av elg
10 g tørket sopp
2 dl fløte
200 g medisterdeig
2 egg
1/2 ss salt
1/2 ts nykvernet svart pepper
2 ts merian
1/2 dl hvetemel
6-8 dl ansjosfileter
1 stor løk
50 g smør eller margarin
Renskjær og skyll leveren. Skjær den i passe store biter. Kjør den i foodprosessor eller mal den på kjøttkvern.
Smuldre den tørkede soppen i fløten og la det svelle en stund. Legg medisterdeigen i en bolle. Tilsett eggene, krydderet og melet. Bland godt. Hakk ansjos og løk fint. Ha den malte leveren, ansjos, løk, sopp og fløte i farsen.
Smelt matfettet, avkjøl det litt og bland det i deigen. Stek en liten bit av farsen for å prøvesmake om den er passe krydret. Tilsett mer krydder om nødvendig. Smør en 1 1/2 liters form. Ha i farsen og dekk med aluminiumsfolie. Stek posteien, eventuelt i vannbad i 175 C i 1 1/2 time. Ta bort folien mot slutten av steketiden.
Løsne den ferdige posteien langs kanten av formen. Avkjøl og hvelv den opp.
Posteien kan fryses, gjerne i mindre biter, men den kan bli litt smulete etter tining.
Bankebiff med rødvin og svart pepper
Elgbiffer med parmesanost og løksaus
Elgpostei med grønn pepper i gelé
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus
Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng
Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker