Flere resulteter finnes under oppskriften
1 elgstek på 1 ½ kg
2 pakker bacon eller sideflesk
1 pk Snøfrisk med einerbær
1 ss tørket einerbær
1 pk frossen rørt tyttebær
½ purre
salt
pepper
Bruk en skarp kjøttkniv og skjær steken ut til et langt kjøttflak, akkurat som en rullekake. Hvis det går hull på kjøttet, må steken bindes opp med hyssing før steking.
Legg den utbrettede steken på en stor fjøl og ha på litt salt og nykvernet pepper. Dekk den deretter med baconskiver. Det kan være lurt å strekke skivene litt først.
Bruk så baksiden av en skje og bre et tynt lag med Snøfrisk over det hele. Knus einerbær og strø det over. Tin en pakke med tyttebær og strø det over. Finhakk purre og ha det på til slutt.
Rull kjøtet tett sammen og fest det ved å stikke grillpinner av tre på tvers gjennom, pinnene skal helst bløtes noen minutter på forhånd.
Gni steken inn med salt og pepper, og gjerne litt mer einerbær. Dersom du må binde opp kjøttet med hyssing for å holde det sammen, kan rullen brunes på alle sider i en stor stekepanne. Hvis ikke bruner vi den i stekeovn på høy varme, før vi tar den ut og senker varmen til 150 C. Stikk inn et steketermometer og ta ut steken når det viser 68 C.
La kjøttet hvile lunt i 15 minutter før det skjæres i stykker mellom pinnene.
Bruk gjerne eplegelé med hakket basilikum som tilbehør. Server med kokte poteter og tradisjonelle grønnsaker.
Bankebiff med rødvin og svart pepper
Elgbiffer med parmesanost og løksaus
Elgpostei med grønn pepper i gelé
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus
Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng
Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker