Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g rotselleri
vann
salt
2 egg
1 dl crème fraiche
salt
pepper
1/2 dl pistasiemandler eller -nøtter
300 g elgfarse
200 g medisterfarse
2 egg
2 ss potetmel
1 dl sellerikraft
1 dl fløte
2 krm estragon
1 ts salt
nykvernet pepper
2 ss madeira eller konjakk
Skrell sellerien og skjær den i små biter. Kok sellerien myk i lettsaltet vann. Hell av vannet, men ta vare på ca 1 dl. La vannet renne godt av sellerien og mos den i foodprosessor eller med gaffel.
Visp sammen egg og créme fraiche og ha det i selleriblandingen. Krydre med salt og pepper. Hakk pistasiemandlene eller -nottene grovt og rør dem i mosen. Bland alle ingrediensene til farsen og rør det smidig.
Smør en avlang porselensform eller bakeform, ca 1 1/2 liter. Legg gjerne et smurt bakepapir i bunnen. Begynn med å fylle et lag med kjøttfarse i bunnen. Legg så på sellerimosen og til slutt resten av farsen. Pakk farsen godt sammen ved å slå formen et par ganger i benken. Dekk formen og stek pateen ved 175 C nederst i ovnen ca 1 1/2 time.
Avkjøl pateen i formen. Hvelv den og la den bli riktig kald. La den gjerne stå i kjøleskapet over natten.
Skjær den i skiver og server den med salat, brød og f.eks. tranebærsaus. Se egen oppskrift: Sauser.
Bankebiff med rødvin og svart pepper
Elgbiffer med parmesanost og løksaus
Elgpostei med grønn pepper i gelé
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus
Krydret elgkarbonade på seng av tomater og potetgrateng
Sjømannsbiff av elg med rotgrønnsaker