Bruksanvisning
Rengjør rypene og tørk godt av dem. Bind dem opp med en spekkskive over brystet. Brun dem i matfettet i en stekegryte. Krydre med salt og pepper. Legg i gulrotbiter, løkbåter og knuste einerbær. Spe med vin og kokende vann eller buljong.
La rypene etterstekes under lokk ved svak varme ca 1 time. Når lårene løsnes lett, er rypene ferdige. Ta dem opp og sil sjyen. Hold rypene varme under lokk. Kok opp sjyen med rømmen. Jevn med arrowrotmel utrørt i.
Smak til sausen med solbærgelé og eventuelt konjakk. Ta bort spekkskivene, del rypene i to med fuglesaks eller en skarp kniv. Rull appelsinene mot et skjærebrett så løsner skinnet lettere. Skrell og fjern den hvite hinnen.
Skjær appelsinene i tynne skiver, skjær purre og stangselleri i strimler. Bland alt. Bland sitronsaft og olje, salt og pepper.