Bruksanvisning
Lag først sausen: Kok opp god viltkraft og la den koke inn til den blir kraftig og god. Tilsett fløte, portvin, gelé og sennep. Jevn sausen med litt maisenna. Hold den varm.
Krydre rypebrystene med salt og hvit pepper. Pensle dem med smeltet smør, og stek dem i ovn ved 200 C i 8-10 minutter. La dem hvile mens du lager grønnsakene.
Rens og vask alle grønnsakene. Kutt dem i terninger. Broccolien deles i små buketter, sjalottløken grovhakkes.
Forvell grønnsakene i to minutter og avkjøl i kaldt vann.
Fres løken i litt smør i en kjele og kok inn med hvitvin.
Ha fløten i kjelen og kok til den tykner.
Tilsett grønnsakene og kok til alt er mørt og stuingen passe tykk.
Smak til med salt, hvit pepper og en anelse revet muskat.
Sett rypebrystene tilbake i ovnen i ca 5-6 minutter ved 200 C.
Løsne bryststykkene forsiktig fra brystbeinet, del dem i to på skrå og legg dem på fat med grønnsaker. Anrett sausen for seg og server med kokte eller bakte poteter.