Bruksanvisning
Brekk rypene i to, slik at bryst og lår skilles. Skjær forsiktig fra brystfiletene. Skroget og lårene tas vare på til kraft eller andre tilberedninger.
vend brystfiletene i en blanding av hvetemel, salt og hvit pepper.
Kutt soppen i skiver eller båter og brun den pent.
Etterstek brystfiletene i stekeovn på 120 C i 8-10 minutter.
Imens kokes fløte og rømme sammen med kraft til sausen tykner litt. Ønsker du en litt tykkere saus, kan den jevnes med litt maisenna utrørt i kaldt vann. Når sausen er passe tykk, tilsettes soppen, og det hele smakes til med salt, pepper og rips- eller rognebærgelé.
La brystfiletene hvile noen minutter før du deler dem på skrå med en skarp kniv.
Server med kokte mandelpoteter, soppsaus og grønnsaker. Rosenkål, broccoli eller forsiktig kokte rotgrønnsaker passer godt til.