Bruksanvisning
Del rypa i fire deler, ta vare på innmaten. Kutt skrogene opp i mindre biter med saks eller kniv. Brun bein og rypestykkene i en romslig gryte. Slå kaldt vann i gryta til alt er dekket, kok forsiktig opp og skum av.
Tilsett grønnsakene kuttet i terninger sammen med krydder, buljong og salt. La buljongen koke forsiktig i 3 timer.
Sil buljongen og ta vare på rypekjøttet. Grønnsakene er så utkokte at de bare kan kastes.
Vask og rens grønnsakene til buljongen. Kutt i pene strimler.
Rens også kjøttet fra rypa som kokte i buljongen og kutt et i små biter. Ha grønnsaker og rypekjøtt i buljongen og gi det hele et oppkok. Hold varmt mens du lager krutongene.
Finhakk rypeinnmaten og sjampinjongene og brun dette godt i en passende gryte eller panne. Krydre med litt salt og pepper.
Tilsett fløten og leverpostei i små stykker. Varm alt forsiktig til en smørbar masse. Hold varmt mens du steker loffskivene pent brune i smør.
Smør den varme posteimassen på skivene og server sammen med suppen.