Bruksanvisning
Flå og del rypene i lår og bryststykker. Kutt alt kjøtt fra lårene og ta vare på innmaten (krås, hjerte og lever).
Start så med posteien: Kutt viltkjøtt, kyllinglever, innmat, spekk og kjøtt fra rypelårene i små biter. Kjør alle ingrediensene til posteien i en hurtigmikser til en glatt masse. Smak på den. Den skal smake kraftig.
Fordel massen i små, smurte kaffekopper eller posteiformer og stek posteien i vannbad i ovn ca 150 C i 30 minutter.
Sausen lager du ved å frese grønnsakene, som er kuttet i små terninger, sammen med krydder i en passe gryte.
Slå over kreklingvin og ha i bærene. Kok dette i ett minutt førdu tilsetter viltkraften La alt koke forsiktig i 30 minutter.
Lag jevning av smør og mel, sik kraften over jevningen og la sausen koke i 15 minutter.
Rypebrystene krydres med salt og hvit pepper og brunes i panne. Stekes ved 180 C i ca 12 minutter eller til de er pent rosa.
La dem hvile mens du steker sopp og bacon. Krydre soppen med litt salt og pepper, og sprøstek baconskivene.
Skjær brystfiletene forsiktig av beinet. Del dem i pene skiver.
Ta posteien ut av koppene. Legg en skive bacon over hver porsjon med rypekjøtt og legg posteien på toppen.
Plasser sprøstekt sopp rundt og server med saus og gjerne råstekte poteter.