Bruksanvisning
Rens og vask fasanen. Ta vare på leveren. Kok kraft på hals, krås og vingespisser.
Tørk fasanen og gni den med salt, pepper og støtt enebær. Legg en spekkskive inn under brystskinnet.
Brun fasanen pent på alle sider. Brun hakket løk samtidig. Hell buljong over og la fuglen surre til den er mør, ca 1 time.
Kok gryten ut med fløte. Smak sjyen til.
Crutonger:
Mal fasan- og kalvelever én gang. Arbeid inn krydder, løk, brødrasp og eggeplomme, samt madeira.
Stikk ut små, runde loffcrutonger. Rist dem lett på den ene siden. På den andre siden smøres leverposteien. Stek crutongene ved svak varme (leversiden ned) til de er gylne og leverposteien gjennomstekt.
Server fasanen med crutongene, potetmos og sjyen. Ekte sauerkraut (kjøpes på boks) blandet med små stykker eple smaker godt til.