Bruksanvisning
Skjær bort lårene og bruk dem ved en annen anledning. Ben ut fasanbrystene og legg to og to sammen ved å legge den tynne delen over den tykkere på det andre brystet. Pakk hvert par inn i fleskeskiver til en rull. Pakk pent inn i folie og vri folieendene som på en smellbonbon.
Kraften kan lages i stand noen dager i forveien. Del fasanskroget i biter. Rens, skyll og del grønnsakene.
Stek skrogbitene og grønnsakene i olje uten at de får farge. Tilsett vann og kok opp. Skum av, tilsett krydderet og la kraften koke inn til ca 1 liter. Sil kraften.
Også følgende del av tilberedningen kan gjøres klar dagen i forveien. Kok opp buljongen, og leg i ruladene. La kjøttet få kjernetemperatur på maksimum 65 C. Ta kjelen av platen. La ruladene kjølne i vannet.
Legg linsene i bløt over natten. Hell av vannet og la dem koke ca 25 minutter i fasankraft. Fres grønnsakene i litt smør i en annen kjele. Hell over fløte og kok sammen. Bland så grønnsakene med de varme linsene. Smak til med salt og pepper.
Skjær ca 2 cm tykke skiver av fasanrullene. Hvis kjøttet blir kaldt før servering, kan det varmes i litt kraft.
Server med linser og skivede poteter som er hardstekt i olje, samt strimlet bladpersille.