Bruksanvisning
Varm smør og olje i en stekepanne og la det bli lysebrunt. Stek fasanene pent brune på alle sider. Legg epleskivene i en ildfast form. Legg fasanene på eplene. Hell 6 ss calvados i stekepannen, rør godt og hell utkoket over fasanene. Drypp sitronsaft på og krydre med salt og pepper. Legg på lokk eller aluminiumsfolie og sett formen i stekeovnen ved 175 C i 1 time eller til de er møre. Like før fasanene er ferdig, steker du epleterningene gylne i smøret. Hold dem varme.
Ta opp fasanene og del dem i fire. Legg dem i en serveringsform og hold dem varme. Sil stekesjyen over i en kasserolle. Tilsett fløte og kok opp under omrøring. Jevn sausen med maisenna utrørt i kaldt vann. Tilsett 1 ss calvados og smak eventuelt til med mer krydder. Hell sausen over fasanene og dryss hakket persille på. Server stekte epler, salat og kokte poteter til.