Bruksanvisning
Gni den rensede fasanen innvendig med salt og pepper. Legg rosinene i bløt i vinen.
Bind spekkskiven om fasanen og brun den i 75 g smør. Slå varmen ned og la fasanen steke ved moderat varme i gryte med lokk eller i stekeovn ved 200 C.
Vinen fra rosinene helles over fasanen. Tilsett ca 2 dl buljong. Steketid ca 50 minutter.
Skrell eplene, stikk ut kjernehuset, pensle over med smeltet smør. Fyll eplene med rosinene, sett de fylte eplene i ovnen de siste 15 minuttene, før fasanen er ferdig. Den totale steketiden er avhengig av fuglens størrelse, fra 30 minutter til 1 1/2 time.
Fasanen skjæres opp mot brystbenet, legges sammen som om den var hel. Anrettes på varmt fat garnert med fylte epler og resten av rosinene. Hell kraften fra pannen over retten. Server pariserloff til.