Bruksanvisning
Fjern innmaten, skyll og tørk godt av fasanen. Gni den inn med salt og pepper inn- og utvendig.
Tilbered fyllet. Bland brød, løk og persille i en kjøkkenmaskin. Skjær skinken i fine små terninger for hånd. Tilsett terningene, væsken og leverposteien og krydre med salt og pepper. Bland til en jevn farse.
Fyll fuglen med farsen. Lukk åpningen med tannstikkere. Bind opp fuglen.
Smør en ildfast form med 2 ss matfett. Legg i fasanen og dekk den med skiver av resten av matfettet. Stek fuglen på nederste rist i ovnen ved 175 C i ca 50 minutter eller til kjøttet er mørt. Kjenn etter ved å stikke en stekenål i lårkjøttet.
Øs over kraft noen ganger under stekingen.
Skjær opp fuglen og server med en grønn salat og råstekte poteter. Fyllet moses i sjyen og serveres som saus.