Bruksanvisning
Gni fuglene inn- og utvendig med sitron og bind dem opp. Pensle dem med smør på alle sider, krydre dem med salt og pepper og legg dem i en smurt, ildfast form eller en liten ovnspanne. Tilsett nøttene, vinen og/eller teen, druene og sitronskallet og la retten stå i stekeovnen ved 250 C ca 15 minutter.
Skru så ned varmen til 180 C og stek videre 15 minutter til.
Skjær en av appelsinene i meget tynne skiver, som legges oppå fuglene. Pensle med mye smør. Skru ned varmen ned til 160 C og stek fuglene ferdige i ca 10 minutter til.
Legg fuglene på et oppvarmet fat og garner med nøtter og druer. Sil skjyen over i en gryte, tilsett hønsebuljongen og kok blandingen i noen minutter.
Press saften ut av appelsinene og opp i sausen, som så koker inn med ca 1/3 uten lokk på sterk varme.
Fasanene holdes imens varme i stekeovnen. Hell sausen over fuglene like førretten skal serveres.
Løskokt ris hører til og smaker meget godt sammen med denne retten.
Hvis druene nærmest er overmodne, bør man ikke tilsette dem før man har skrudd varmen ned annen gang. Hvis appelsinskivene fremdeles er hele, kan de legges på toppen sammen med litt nøtter og druer.