Bruksanvisning
Kontroller at skaldyrene er levende. Skyll dem i kaldt vann. Bind opp klørne med ståltråd eller gummistrikk. Kok opp vann og salt. Legg i et skalldyr om gangen med hodet først i det kokende vannet. Kok opp vannet på nytt. Legg i det andre. De skal dekkes av vannet.
Kok skalldyrene under lokk i ca 20 minutter. Avkjøl skalldyrene i kokevannet så raskt som mulig. Del skalldyrene før servering slik:
Legg hummeren med ryggsiden opp. Stikk en kraftig kniv inn bak øynene, trykk ned og skjær igjennom etter midtlinjen. Knekk klørne forsiktig med en nøtteknekker eller sett dem på kant og knekk dem med en hammer. Fjern paven (magesekken) som ligger som en blære like bak øynene. Fjern også den mørke strengen (tarmen).
Server med ristet brød, majones med hakket dill og friskpresset sitron eller en Rhode Island-saus (se egen oppskrift).